Hvad er fiskespa?

udover sjov og ballade?

Behandling med Garra Rufa Doktorfisk er helt smertefri, da de ingen tænder har. Fiskene suger døde hudceller af og spiser dem, mens de spytter på huden. Spyttet indeholder et specielt enzym, som blødgører og nedsætter hastigheden af dannelsen af ny hård hud. Doktorfiskene gør det muligt for den nye hud at komme frem og har en healende effekt på fx Psoriasis og eksem.

Behandlingerne føles som en let kilden eller snurrende fornemmelse når fiskene arbejder. Nogen kalder det for "mikromassage," da Doktorfiskene også masserer huden, mens de spiser og de sætter derved gang i blodomløbet.

Fiskespa til fødder og hele kroppen tilbydes hos Skønhed og Fiskespa af Sabrina
Hvordan foregår en fodbehandling?

En fodbehandling forløber sig ved, at jeg skyller dine fødder grundigt inden fodbehandlingen.
Ved samme lejlighed kontrollerer jeg om der skulle være sår, rifter, fodvorter eller svamp på fødderne. Det må ikke være tilfældet, fordi hygiejnen skal være optimal og jeg forbeholder os retten til at afvise kunder.
(Hvis der er en fodvorte som er i behandling går den desværre heller ikke.)

Efter at dine fødder er blevet skyllet, sænker du fødderne i et kar, hvor vandet er ca. 30 grader og fiskene stormer dine fødder med det samme og begynder at spise. Behandlingen tager en 20, 30 eller 45 min. og afsluttes med at dine fødder tørres.

Fiskespa gør fødderne lidt blødere
Hvad er Doktorfisk?

En gang behandling af Doktorfisk, er blevet gennem de seneste år, blevet til en hyggelig måde at mødes med veninderne, familien eller kæresten på. Man kan sidde ved siden af hinanden, og få snakket over en gang fodbehandling og måske en kop varm the eller kakao imens.

Doktorfisken, også kaldet "Garra Rufa" eller "Psoriasisfisk" spiser de døde hudceller, samtidig med den udskiller et enzym kaldet "Diathanol," som findes i fiskenes spyt og trænger lidt ind hudens øverste lag. Enzymet blødgører huden og nedsætter den hurtige celledeling, så der ikke kommer ny død hud så hurtigt.

Man skifter mia. af hudceller hver eneste dag, så selvom man lige har været i bad, vil der stadig være ny død hud, Doktorfiskene kan spise.

Doktorfiskene kommer oprindeligt fra Tyrkiet, hvor den lever i varme kilder og har været kendt i over 100 år. På grund af kildernes lave næringsindhold udviklede Doktorfisken even til at overleve ved at få næring fra døde hudceller, når folk kom og badede i de varme kilder. For at holde vores fisk stærke og arbejdsomme fodrer jeg dem, udover med kunder, dog med mallepiller, fiskeflager og frosne minirejser for vitaminerne, mineralerne og proteinernes skyld - der er ikke så meget næring i de døde hudceller. Doktorfiskene spiser disse menu'er med lige så stor iver og glæde som de spiser de døde hudceller.

fodbehandling med Doktorfisk i Aarhus
Hvad hjælper en behandling med Doktorfisk på?
  • Psoriasis og eksem
  • Akne
  • Tør eller hård hud
  • Dårligt blodomløb
  • Snurren i fødderne
  • Generel velvære, grinemusklerne og smilebåndet
alternativ behandling med fiskespa
Hvad med Doktorfisk og deres berømte effekt på Psoriasis?

Hvis man lider af Psoriasis eller en anden hudsygdom kan en fodbehandling med Doktorfisk holde generne i ave ved gentagen behandling.

Mange med andre hudsygdomme eller dårligt blodomløb nyder også godt af den lille effektive fisk, som healer, mens den arbejder, mens du nyder en kop kakao eller kaffe.

Myriader af små fisk ligger klar til at spise af dig, hvis du lader dig behandle på et Garra Rufa center. Ubehageligt? Nej, psoriasisramte kan have stor glæde af mødet med de hudrensende Doktorfisk samtidig efterlader et sårhelende enzym dér, hvor de har spist. Fiskene kan rent fysisk hjælpe fordi de spiser hvad de kan finde på huden.